Mutlaka Abone ol

7 Şubat 2018 Çarşamba

Bir Web Sitesi Fiyatı ne kadar olmalı?


Güzel bir kurumsal web sitesi yaptıracaksınız veya e-ticaret için bir site yaptıracaksınız. Fakat teklif aldığınız bütün ajanslardan farklı fiyatlar alıyorsunuz birde Google 'a sorduğunuz zaman reklamlarda başlıyor bu fiyat çelişkisi.

 Piyasada aşırı bir rekabet var bir zamanlar bilgisayar sektörünün ilk genişlediği 1995 ve sonrasındaki dönemde her yer bilgisayarcı olmuştu! Şimdide her yer web tasarım yazılım ve sosyal medya ajansı oldu! 2 paylaşım yapan uzman, Wordpressle 3 site kuran webmaster ilan etti kendisini. Geldiğimiz nokta vahim bir durumda bu sektörde istihdam yaratan firmalar maalesef bunların yarattığı olumsuz etkiyi de kırma görevini üstlenmek zorunda kalıyorlar.


Çok Büyük firmalar da çok farklı bir etki yaratmıyor.
Örneğin; Godaddy ve wix ciddi büyüklükte firmalar. Bu büyük firmaların yaratığı etki sizin yaptığınız işi kullanıcının gözünde birden bire değersiz hale getiriyor. Evet, Maalesef ülkemizde durum bu, TV de reklamı çıkan godaddy hosting firmasının kullanıcılar üzerindeki algısı da çok farklı değil web sitesine neden 10 bin lira vereyim bedavaymış! Wix var kendi mükemmel sitemi ücretsiz kurabiliyorum!
- Ne 10 Bin TL ye web sitesimi olur ben hepsini 250 TL ye alıyorum! kendi yaptığı işi değersizleştiren veya Müşteri portföyünü genişletinceğim diye çaba harcayan firmalar oldukça bu algı uzun süre sektöre zarar verir ama su akar yatağını bulur sonuçta örnekleri var evet ilerleyen 5 yıl içinde insanlar olayı bu şekilde olmadığını anlayacak ama bu süreçte işin ehli kaç firma ayakta kalabilecek zaten piyasasına zarar veren firmalara söyleyecek sözümüz yok birde sektörün vahim durumlarından biri kimse kimsenin yaptığı işi beğenmediği gibi başkasının işini kötülemesi. Eksiklerini söylemek çözüm yolları aramak değil amaç daralmış piyasada ne dersem de bu işi kaparım noktasında olanlar bunlar.. Her neyse daha önceki yazılarımızda 80 bin liralık web sitesi ile 80 liralık web sitesi arasındaki farkı gayet net anlatmıştık.

Kısaca firmanız için kaliteli kurumsal bir web sitesi istiyorsanız gözden çıkaracağınız bütçe en az 10 bin TL civarıdır bir şablon üzerinden ilerlemek istiyorsanız şablon fiyatları ortalama 40$ + editlemesi ve cms entegrasyonu ile minimum 2000 max 10 bin TL veya daha üstüyü  arasında değişen fiyatlara ulaşabilirsiniz. Wordpress sitelerde yaklaşık aynı mantık dadır. Yani şablonu almakla iş bitmez düzenlenmesi ve hatta programlanması gerekebilir. Bunların dışında size bu hizmeti veren firmanın ayakta kalması ve hizmet almakta sürekliliğiniz zaten devam etmeyecektir.


Başarılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder